Je 360°-video's knippen, bewerken en effecten toevoegen

Met de app van 360fly kun je direct via je iOS-apparaat tot 2 minuten van de mooiste videobeelden bewerken en delen.

Videobeelden die je hebt vastgelegd bewerken en delen

1. Start de applicatie van 360fly.
2. Je kunt video's bewerken die op je 360fly staan en je kunt video's bewerken die al naar je mobiele apparaat zijn verplaatst.

• Voor video's die op je 360fly staan:

Tik op het pictogram in de linkerbenedenhoek op je iOS-apparaat en selecteer het tabblad "On My Camera" (Op mijn camera).

• Voor video's die zijn verplaatst naar je mobiele apparaat: Tik op het tabblad "On iPhone or iPad" (Op iPhone of iPad).

3. Tik op de video die je wilt bewerken.

4. Tik op het pictogram met de schaar om de bewerkmodus te starten.

5. Er worden drie opties weergegeven voor het bewerken van je clip:

​ Clip Capture - Jij bent de editor. Bewerk, knip en kies de gedeeltes van je 360°-video die je wilt delen

Watch Me - Jij bent de regisseur. Volg de actie en maak je eigen clip van alle actie in 16:9

Still Capture - Jij bent de fotograaf. Leg een foto vast vanuit je videobestand en sla de foto op.

Met deze gebruiksvriendelijke functies kun je beeldmateriaal bewerken, filters toevoegen, segmenten met slowmotion/fastmotion toevoegen en zelfs een coole soundtrack toevoegen.

Clip Capture
1. Selecteer in het menu Clip Capture het pictogram "Afspelen" om de video af te spelen.
2.Op de locatie die je wilt opnemen druk je op het pictogram  om te beginnen met opnemen.  Je ziet een groene statusring, die aangeeft hoeveel tijd je over hebt in je opnamesessie.  Je kunt in één sessie tot 2 minuten opnemen.

3. Druk  opnieuw op de  om de opname te stoppen.  Je kunt meerdere keren starten en stoppen om één clip te maken met meerdere gedeelten.

4. Wanneer je de video hebt opgenomen, druk je op de pijl in de hoek rechtsboven.

5.  In het preview-menu kun je muziek toevoegen, het filter van de afbeelding wijzigen en slow- en fastmotion toevoegen aan de video. Scroll naar beneden voor meer informatie over Geavanceerde functies voor bewerken

Let op:  Dit is slechts een preview en je moet op de knop "Save" (Opslaan) drukken in de rechterbovenhoek wanneer je klaar bent met alle bewerkingen. Ga direct door naar het einde voor meer informatie over Opslaan en Delen

6. Wanneer je op de knop "Save" (Opslaan) hebt geklikt, kun je je video een naam geven en een beschrijving toevoegen.

7. Na het opslaan kun je je levensechte ervaring delen op je favoriete social media.   Geef je video een naam en beschrijving.  Klik op de knop "Post" (Plaatsen).

Let op:  Het apparaat heeft een internetverbinding nodig om de video te uploaden en op je social media te plaatsen.   Voor sommige telefoons geldt dat als je verbinding hebt met de 360fly, je de verbinding moet verbreken om de internetservice weer in te schakelen voordat je de video plaatst.

Watch Me
1. Selecteer in het menu Watch Me het pictogram "Afspelen" om de video af te spelen.

2. Klik op  i

het pictogram om je Watch Me-opname te starten.  Een groene ring met statusindicator geeft aan hoeveel tijd er nog over is voor je opname. Je kunt het apparaat met de gyroscoop bewegen om naar links, rechts, omhoog of omlaag te pannen. Je kunt ook je vinger gebruiken om op te nemen wat je wilt.  De video neemt elke beweging op.

Wanneer je klaar bent klik je op het pictogram om de opname te stoppen.  Je kunt meerdere keren starten en stoppen op meerdere locaties om één video te maken.

4. Klik op de pijl in de hoek rechtsboven wanneer je klaar bent en wacht een paar seconden tot de video is verwerkt.  Nu kun je special effects toevoegen zoals muziek en slow/-fastmotion, of het filter van de afbeelding wijzigen om coole kleuren toe te passen.

5.  Wanneer je video is verwerkt, kun je erop klikken om een preview te bekijken.   Hier wordt het pas echt leuk. Scroll naar beneden voor meer informatie over Geavanceerde functies voor bewerken

6. Als je je WatchMe-bewerking wilt delen, tik je bovenaan rechts op de groene knop om te delen, zoals je hier ziet:

7. Vervolgens wordt het venster iOS System Share weergegeven, zodat je kunt kiezen hoe je de clip wilt delen.

Let op:  WatchMe-video's worden opgeslagen in Foto's in de sectie Video's en kunnen net zoals elke andere video op je telefoon of tablet worden bekeken en gedeeld.

Still Capture

1. In het menu Still Capture tik je op de beeldverhouding waarmee je afbeeldingen wilt vastleggen.

2. Wanneer je hebt besloten welk specifiek moment je wilt opnemen, heb je de optie om filters toe te voegen aan je afbeelding. Scroll naar beneden voor meer informatie over Geavanceerde functies voor bewerken

3. Als volgende stap tik je bovenaan rechts op je scherm op de knop Delen.

4. Vervolgens zie je de opties van iOS System Share op je scherm. Hier kies je hoe je wilt delen en volg je het proces van de betreffende app.

Let op:  Still Capture-afbeeldingen worden opgeslagen in Foto's in de sectie 360fly en kunnen net zoals elke andere afbeelding op je telefoon of tablet worden bekeken en gedeeld.

Geavanceerde functies voor bewerken

Wanneer je je Clip Capture, Watch Me of Still Capture hebt voltooid, kun je de video verder bewerken met extra opties. De drie beschikbare geavanceerde functies zijn: Filters, Slow-Mo en Soundtrack.

Filters

Om een filter toe te passen op een van je bewerkingen, tik je op de schuifbalk aan de rechterzijde van je scherm.

Kies vervolgens het Filter dat je wilt en tik op Apply (Toepassen).

Snelheid aanpassen

Als je een gedeelte van je bewerking wilt versnellen of vertragen zodat iedereen ervan kan genieten, tik je op het pictogram met de draaiknop en kies je Adjust Speed Settings (Instellingen snelheid aanpassen).

Wanneer je dit hebt geselecteerd kun je de afspeelsnelheid van de gewenste clip versnellen of vertragen. Om de snelheid voor een selectie in te stellen schuif je de schuifbalk voor snelheid omhoog of omlaag naar je gewenste snelheid.  Het groene haakje geeft aan waar de video wordt afgespeeld met de aangepaste snelheid. Tik op Apply (Toepassen) wanneer je alles naar wens hebt ingesteld.

Een Soundtrack toevoegen

Om een soundtrack toe te voegen tik je op het pictogram met de muzieknoot.

Nu kun je kiezen welke soundtrack je wilt toevoegen aan je clip. Tik op de pijl om de track te downloaden die je wilt gebruiken in je clip.

***Opmerking: soundtracks staan niet in de app wanneer deze de eerste keer wordt gestart. Elke soundtrack moet worden gedownload van de server. Om een soundtrack te downloaden is een internetverbinding vereist.***

Na het downloaden kun je ervoor kiezen om de soundtrack op half volume (50%) of volledig volume (100%) af te spelen. Met half volume kun je ook de audio horen die je 360fly heeft vastgelegd tijdens de opname. Op volledig volume wordt alle audio vervangen door de soundtrack. Tik op Apply (Toepassen) om de soundtrack op te slaan.

Nu is de clip precies zoals je aan anderen wilt laten zien en je kunt de clip meteen met iedereen delen.