Geavanceerde menu-instellingen

We hebben de instellingen van de 360fly geoptimaliseerd zodat je de beste video-ervaring krijgt in vele verschillende omgevingen. De meeste cameragebruikers kunnen met deze automatische instellingen geweldige video's maken en je kunt elk moment in 360° herbeleven.  Maar we weten ook dat de gevorderde fotografen onder jullie alle instellingen willen kunnen aanpassen.

In de nieuwste release van de app 360fly op iOS en Android hebben we het schuifmenu voor geavanceerde instellingen toegevoegd, zodat je volledige controle hebt. Let op: We raden je aan om deze instellingen alleen handmatig aan te passen als je een ervaren fotograaf bent.   Als je de geavanceerde instellingen aanpast, kan dit afhankelijk van de lichtomstandigheden en de omgeving een negatief effect hebben op de beeldkwaliteit.

Menu Geavanceerde instellingen
In het menu Geavanceerde instellingen kun je de volgende camera-instellingen aanpassen:

• Brightness (Helderheid)

• ​MAX ISO (Maximale ISO)

• Exposure (Belichting)

• Contras                                   t​
  • Saturation​ (Verzadiging)

Je kunt het menu met geavanceerde instellingen openen door in de live weergave op het pictogram naast de knop Start/Stop te klikken.

Wat doet de instelling Brightness (Helderheid)?
De schuifregelaar voor helderheid bepaalt hoe licht of donker het beeld is.

Wat doet de instelling MAX ISO (Maximale ISO)?

De ISO-instelling van de camera is de gevoeligheid voor licht. Een hogere ISO betekent dat de camera gevoeliger is voor licht.  Als je de ISO verhoogt, wordt het licht dat de camera opvangt versterkt.  Door het verhogen van deze instelling kan er mogelijk meer ruis ontstaan in het beeld wanneer het licht wordt versterkt. Bij onze camera kun je de maximale ISO instellen die beschikbaar is voor de camerasensor. Vervolgens wordt de ISO indien nodig naar boven aangepast tot het hoogst beschikbare niveau.

Wat doet de instelling Exposure (Belichting)?

Met de instelling voor belichting kun je instellen hoeveel licht er beschikbaar is voor de sensor van de camera.  Dit is handig om te gebruiken als er te veel licht in de omgeving is, waardoor het beeld er vaag uit kan zien.   In dit geval verlaag je de belichting (schuifregelaar naar links) en maak je het beeld donkerder zodat de details zichtbaar blijven.

Wat doet de instelling Contrast?

Met contrast pas je het verschil in helderheid tussen objecten en gebieden aan.

Wat doet de instelling Saturation (Verzadiging)?

Wanneer je de verzadiging verhoogt, worden meer pure kleuren weergegeven. Bij een lagere verzadiging worden de kleuren vager weergegeven. Als je de verzadiging te hoog instelt, ziet je beeld er cartoonesk uit.