Hoe kun je een 360fly-video bewerken en delen op je Android-apparaat?

Met de app van 360fly kun je direct via je Android-apparaat tot 2 minuten van de mooiste videobeelden vastleggen, bewerken en delen.

Videobeelden die je hebt vastgelegd bewerken en delen

1. Start de applicatie van 360fly.

2. Tik op het pictogram "Camera" en selecteer het tabblad “On My Camera” (Op mijn camera).

3. Tik op de video die je wilt bewerken.

4. Tik op het pictogram  om de bewerkmodus te starten.

5. Er worden drie opties weergegeven voor het bewerken van je clip:

Clip Capture - Jij bent de editor. Bewerk, knip en kies de gedeeltes van je 360°-video die je wilt delen

Watch Me - Jij bent de regisseur. Volg de actie en maak je eigen clip van alle actie in 16:9.

Still Capture - Jij bent de fotograaf. Maak de juiste foto's.

Met deze gebruiksvriendelijke functies kun je beeldmateriaal bewerken, filters toevoegen, segmenten met slowmotion/fastmotion toevoegen en zelfs een coole soundtrack toevoegen.

Clip Capture
1. Selecteer in het menu Clip Capture het pictogram "Afspelen" om de video af te spelen."

2. Op de locatie die je wilt opnemen druk je op het pictogram   om te beginnen met opnemen.  Je ziet een groene statusring, die aangeeft hoeveel tijd je over hebt in je opnamesessie.  Je kunt in één sessie tot 2 minuten opnemen.

3. Druk opnieuw op de   om de opname te stoppen.  Je kunt meerdere keren starten en stoppen om één clip te maken met meerdere gedeelten.

4. Wanneer je de video hebt vastgelegd, druk je op de knop "Done" (Klaar) in de rechterbovenhoek en wacht je een paar seconden tot de video is verwerkt.

5.  Wanneer je video is verwerkt, kun je erop klikken om een preview te bekijken.   Hier wordt het pas echt leuk.

6.  In het preview-menu kun je muziek toevoegen, het filter van de afbeelding wijzigen en slow- en fastmotion toevoegen aan de video. Zo heb je volledige controle over het maken van een prachtige, levensechte 360°-video.

Let op: Dit is slechts een preview en je moet op de knop "Save" (Opslaan) drukken in de rechterbovenhoek wanneer je klaar bent met het bewerken van je video.

7. Wanneer je op de knop "Save" (Opslaan) hebt geklikt, kun je je video een naam geven en een beschrijving toevoegen.

8. Na het opslaan kun je je levensechte ervaring delen op je favoriete social media. Geef je video een naam en beschrijving. Klik op de knop "Post" (Plaatsen).

Let op:  Je hebt een internetverbinding nodig om de video te uploaden en op je social media te plaatsen.   Voor sommige telefoons geldt dat als je verbinding hebt met de 360fly, je de verbinding moet verbreken om de internetservice weer in te schakelen voordat je de video plaatst.

Watch Me
1. Selecteer in het menu Watch Me het pictogram "Afspelen" om de video af te spelen.

2. Klik op het pictogram  om je Watch Me-opname te starten.  Een groene ring met statusindicator geeft aan hoeveel tijd er nog over is voor je opname. Je kunt het apparaat met de gyroscoop bewegen om naar links, rechts, omhoog of omlaag te pannen. Je kunt ook je vinger gebruiken om op te nemen wat je wilt.  De video neemt elke beweging op.

3. Wanneer je klaar bent klik je op het pictogram  om de opname te stoppen.  Je kunt meerdere keren starten en stoppen op meerdere locaties om één video te maken.

4. Klik op de knop "Done" (Klaar) en wacht een paar seconden tot de video is verwerkt.  Nu kun je special effects toevoegen zoals muziek en slow/-fastmotion, of het filter van de afbeelding wijzigen om coole kleuren toe te passen.

5. Wanneer je klaar bent met het toevoegen van je special effects,  klik je op het pictogram "Save" (Opslaan) in de rechterbovenhoek.  Je kunt je WatchMe-video een coole naam en beschrijving geven en vervolgens op "Save" (Opslaan) klikken om de video op te slaan op je telefoon of tablet.

Let op:  WatchMe-video's worden opgeslagen in de map Movie (Films) in Android en kunnen net zoals elke andere video op je telefoon of tablet worden bekeken en gedeeld.

Geavanceerde functies voor bewerken

Het afbeeldingfilter wijzigen
1.  In het menu Capture Preview kun je het pictogram van een filter selecteren om je video een andere look te geven.   Voeg andere belichting of zwart/wit-effecten toe om een uniek beeld te creëren.  Je kunt kiezen uit vele opties.

2.  Once you have your desired image then click the "Apply" button in the top right corner to lock in your setting.

Adding Slow Or Fast Motion Effects
1. In the capture preview menu you can select the "Timer" icon to add slow motion or fast motion to the video.

2.  Wanneer je de gewenste afbeelding hebt, klik je op de knop "Apply" (Toepassen) in de rechterbovenhoek om je instelling vast te leggen.

3. Wanneer je de gewenste bewerkingen hebt uitgevoerd, klik je op de knop "Apply" (Toepassen) in de rechterbovenhoek om je wijzigingen vast te leggen.

Muziek toevoegen aan een video
1. In het menu Capture Preview kun je het pictogram "Music" (Muziek) selecteren om coole muziek toe te voegen die wij voor je hebben geselecteerd. Geen zorgen, we hebben alle genres.

2. Wanneer je je mix hebt geselecteerd, kun je ervoor kiezen om de muziek voor 50% toe te voegen zodat je de video nog steeds kunt horen, of om de muziek voor 100% toe te voegen zodat het geluid van je video helemaal wordt gedempt en alleen de muziek te horen is.

Als je helemaal klaar bent met bewerken en verfraaien,   klik je op de knop "Save" (Opslaan) in de rechterbovenhoek.

Je bent  nu echt een Fly-regisseur!