Een 360°-video delen op YouTube op Android

Met onze nieuwe release is het gemakkelijker dan ooit om interactieve 360°-videos op YouTube te delen.

Let op: je moet een internetverbinding hebben om je 360°-video te delen op YouTube.

Upload je video naar YouTube door op het pictogram te tikken vanuit het gedeelte On My Phone (Op mijn telefoon), of kies na het bewerken als je een Clip Capture maakt. Via beide opties ga je naar hetzelfde System Share-scherm in de tweede afbeelding.

Daarna tik je op het pictogram van YouTube.
Tip: zorg ervoor dat je bent aangemeld bij YouTube voordat je begint met uploaden.

Your video will now export with the required metadata that will allow YouTube users to view it in interactive 360°

Je video wordt nu geëxporteerd met de benodigde metadata waarmee YouTube-gebruikers de video in interactieve 360° kunnen bekijken.

Tot slot voeg je een titel en beschrijving toe en stel je het privacyniveau in voor je video. Wanneer je dit alles hebt gedaan, tik je bovenaan rechts op het scherm op de  en wacht je een paar minuten tot de video is geüpload en verwerkt.

Let op: bij interactieve 360°-videos die worden gedeeld op YouTube kan het langer duren voordat ze worden weergegeven als 360°-videos.

Het volgende scherm wordt mogelijk weergegeven voordat je informatie kunt invoeren. Als je "On any network" (Op alle netwerken) selecteert, kan het uploaden worden uitgevoerd via een mobiel netwerk (LTE, 4G, 3G). Afhankelijk van je verbinding kunnen de uploadsnelheden en verwerkingssnelheid variëren.

Mogelijk zie je dit scherm wanneer je voor de eerste keer naar YouTube uploadt.