Een video snijden in de applicatie Director

Of je je video's nu wilt bewerken of alleen kleiner wilt maken om te uploaden, met snijden kun je een nieuwe 360°-videoclip maken van een bestaande 360fly-video in je bibliotheek.

Video snijden

1. Om te beginnen druk je op de afspeelknop op een bestaande video in je bibliotheek.

2. Terwijl de video wordt afgespeeld klik je op het pictogram met de schaar op de afspeelbalk om de groene schuifbalken voor het begin/einde te activeren.

3. Verplaats de schuifbalken naar je gewenste begin- en eindpunt, en de speler verplaatst de afspeelkop naar de positie van de schuifbalk.

4. Als je alleen het te snijden segment wilt afspelen, klik je tussen de schuifbalken voor begin/einde en de video begint te spelen bij de eerste schuifbalk.

5. Wanneer je het segment dat je wilt bijsnijden hebt geselecteerd, klik je rechtsboven op het scherm op "Save" (Opslaan) en geef je de nieuwe clip een naam.

6. Let op: er wordt een miniatuur gemaakt van het beeld op de locatie van de eerste schuifbalk. Je kunt de miniatuur op deze plek aanpassen met de muis voordat je op Save (Opslaan) klikt.

7. Tijdens het opslaan ga je automatisch terug naar de bibliotheek terwijl de nieuwe video wordt verwerkt. Wanneer dit is voltooid wordt de clip toegevoegd aan je bibliotheek. Let op: mogelijk wordt er een voortgangsbalk weergegeven terwijl het snijden wordt verwerkt.

8. Het oorspronkelijke bestand blijft ongewijzigd in je bibliotheek staan, dus je kunt verschillende segmenten uit dezelfde clip snijden.