Geavanceerde functies voor bewerken in Director versie 1.4.0

Deze functies voor bewerken zijn onder andere:

• Snijden
  • Snelheid aanpassen
  • Videofilters
  • Functie om soundtracks toe te voegen

In dit artikel gaan we in op elke bewerkfunctie, zodat je alle informatie krijgt die je nodig hebt om je video's professioneel te bewerken.

Menu voor bewerken

Stap 1 - Klik op de video die je wilt bewerken om de afspeelmodus te activeren.

Stap 2 - Klik op het editorsymbool in de rechterbenedenhoek.

Stap 3 - De bewerkmodus wordt uitgevouwen zodat je een kolom met bewerkfuncties ziet aan de rechterkant van het scherm.

*Let op: Je moet de video eerst snijden voordat je hem bewerkt.

Een video snijden

Stap 1 - Klik op het symbool voor snijden.

Stap 2 - Schuif de schuifregelaars aan de linker- en rechterkant naar het stuk van de video dat je wilt behouden.

Stap 3 - Klik op de optie Snijden om de video op te slaan

Let op: De oorspronkelijke video wordt niet overschreven, je wordt gevraagd om de nieuwe video een naam te geven en op te slaan.

new video.

Snelheid aanpassen

Hiermee kun je gedeeltes van de video versnellen of vertragen.

Stap 1 - Klik op het symbool voor snelheid aanpassen.

Stap 2 - Kies de plek in de video die je wilt aanpassen.

Stap 3 - Schuif de snelheidsregelaar naar links of rechts om te vertragen of versnellen.

Een filter toepassen

Via filters kun je de video veranderen met speciale belichtingseffecten.

Stap 1 - Klik op het symbool voor filters.

Stap 2 - Kies een filter naar keuze.

Stap 3 - Bekijk een voorbeeld van het geselecteerde filter. (In het voorbeeld zie je "Toon")

Een soundtrack toevoegen

Je kunt nu je eigen selectie van niet door DRM beschermde soundtracks toevoegen aan je video.

Stap 1 - Klik op het symbool voor soundtrack.

Stap 2 - Klik op het zoeksymbool om je map met soundtracks te openen.

Stap 3 - Selecteer het liedje dat je wilt toevoegen en klik op de knop Openen.

*Let op: .WMA-bestanden bevatten geen geluid tijdens het voorbeeld, maar het geluid is wel aanwezig wanneer de video is verwerkt.

Stap 4 - Kies de optie Muziek-mix.

Opties:

100% - Overschrijf alle audio met je muziekselectie.

50% - Overschrijf 50% van je audio met je muziekselectie.

Of als je het geluid van de video liever dempt, verwijder je met deze optie alle geluid uit je opname.

Als je alle audio van de video wilt dempen, klik je op de knop Dempen.  In een bericht wordt aangegeven dat alle audio is verwijderd.

Je bewerkingen opslaan

Stap 1 - Klik op het symbool Voltooid.

Stap 2 - Klik op het vinkje om je bewerkingen op te slaan.

Stap 3 - Geef je nieuwe video een naam en klik op "Save" (Opslaan).

Je bent nu een professionele Director.  Nu kun je je video's met iedereen delen, bijvoorbeeld met de hashtag #360fly.  Er komen nog meer functies aan!