Je 360°-foto's delen op social media

U kunt 360 ° van uw 360fly 4K-camera delen en exporteren in Photosphere of Panoramic formats.

360° / Photosphere

Om dit proces te starten kies je een foto uit je 360fly Director afbeeldingenbibliotheek en klik je op het symbool voor delen.

Je ziet 2 opties: 360 (Photosphere) en Panoramic.

Kies 360 als je een Photosphere-foto wilt uploaden naar Facebook. Vervolgens moet je je Photosphere-foto uploaden naar een map op je bureaublad.

Om te uploaden naar Facebook start je je browser en ga je naar je profiel op Facebook.com. Je moet de foto direct uploaden naar je Facebook-profiel via je webbrowser.

Let op: 360°-foto's via je browser moet je één voor één uploaden.

Tijdens het uploaden/posten van je foto's op Facebook zie je meldingen als “Zeg iets over deze 360°-foto…” om aan te geven dat de afbeelding wordt herkend als 360°-afbeelding. De 360°-viewer is direct na het plaatsen van de afbeelding beschikbaar.

Panoramic

Kies Panoramic als je een platte versie van je 360°-foto wilt delen.

Voor het delen van je Panoramic-foto kies je Facebook uit de weergegeven opties en klik je op Share (Delen).

Denk eraan: deze foto is niet interactief, maar gewoon een platte panoramafoto.

Omdat de geëxporteerde 360°-foto de indeling Photosphere heeft, kunnen andere viewers worden gebruikt om de foto te bekijken. Ook kunnen foto's in de indeling Photosphere worden gedownload en toegevoegd aan je Director-bibliotheek.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de 360°-fotoviewer van Facebook werkt op webbrowsers zoals Chrome op desktops, en ook op de nieuwste versies van de Facebook-app op mobiele apparaten.  De fotoviewer wordt niet ingeschakeld in mobiele webbrowsers.